Ως εμπλεκόμενοι με το χώρο του κρασιού έχουμε το προνόμιο να συνδυάζουμε την απόλαυση της δοκιμής ενός "ποτού που θρέφει το πνεύμα"(!) με την απόκτηση εμπειριών που θα μας βοήθησουν στην μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία! Voila λοιπόν κάποιες εντυπώσεις από τέτοιες δοκιμές και απόψεις πάνω στο θέμα...
Κυριακή 23 Μαρτίου 2008
AOC Madiran - Chateau Viella
Η νοτιοανατολική Γαλλία είναι για μένα η περιοχή στην οποία παράγονται τα κρασιά με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Επίσης πολύ πιο εύκολα μπορεί να πέσει κανείς έξω διαλέγοντας π.χ. μία Βουργουνδία ( και ακόμη περισσότερο διαλέγοντας ένα Μπορντό) όταν δεν γνωρίζει πολλά για την προέλευση της παρά ένα Madiran ή ένα Cahors. Την περασμένη πέμπτη επιβεβαιώθηκα για μία ακόμη φορά πίνοντας, μαζί με τον Remy, ένα πολύ καλό Madiran από μία μέτρια σχετική χρονιά όπως ήτανε το 2004 και χωρίς να γνωρίζουμε πολλά για τον παραγωγό.
AOC Madiran λοιπόν (σαν να λέμε ΟΠΑΠ), Chateau Viella ο παραγωγός και Tannat, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon οι ποικιλίες.
Στην μύτη ήτανε εξαιρετικά πολύπλοκο και αρκετά εκφραστικό ενώ υπήρχε και αυξημένη πτητική οξύτητα η οποία όμως ήτανε καλά ενσωματωμένη στο υπόλοιπο αρωματικό σύνολο!
Στο στόμα η ταννίνες του tannat και του cabernet sauvignon εκανάν φανερή την έντονη παρουσία τους αλλά στο τελείωμα η ευχάριστη ζωηρή οξύτητα άφηνε πολύ καλή αίσθηση.
8€ στην κάβα για ένα κρασί που θα μπορούσε να παλαιώσει άνετα 5-6 χρόνια ακόμη!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου